Budući da je obnovljeni Audi Q2 predstavljen još 1. septembra, bilo je samo pitanje vremena kada će Nemci prikazati i doteranu sportsku verziju SQ2. To se učinjeno danas, pa tajni u vezi Audija SQ2 modelske godine 2021 više nema.

Kao i ranije, i 2021 SQ2 pokreće 2,0 litarski turbo benzinski motor sa 221 kW/300KS i 400 Nm obrtnog momenta, u paru sa sedmostepenim S tronic menjačem i quattro pogonom.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4,9 sekundi, a najveća brzina je el. ograničena na 250 km/h.

Vizuelne izmene se tiču izmenjene i nešto niže prednje msake, standardnih LED svetala (Matrix LED svetla su opcija), zadnjih LED svetala, retrovizora sa aluminijumskim izgledom, pragova, zadnjeg branika i zadnjeg krovnog spojlera.

Kao opcija se nudi i paket sa crnim elementima (kao što su retrovizori, C stub i izduvne cevi), dok su za unutrašnjost između ostalog predviđeni virtuelni kokpit, automatski klima uređaj, multifunkcionalni volan i sportska sedišta (deo opreme takođe čini i adaptivni tempomat).

Tu su i alu točkovi od 18 ili 19 inča, sportski podešeno oslanjanje (auto je 20 mm bliži asfaltu), kao i kočioni sistem sa diskovima 340 mm napred i 310 mm pozadi.

Audi već prima narudžbine za obnovljeni SQ2 koji u Nemačkoj ima cenu od 45.700 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rs