Tokom prošle godine Peugeot 2008 je na evropskim tržištima uprkos svojim godinama bio drugi najprodavaniji crossover svog segmenta, ali godine čine svoje i uskoro stiže naslednik pred kojim će biti veliki zadatak. U Peugeotu ne sumnjaju da imaju formulu za uspeh čak i unutar ovog sve konkurentnijeg segmenta.

Pre svega recimo da se očekuje da će Peugeot predstaviti novu generaciju modela 2008 tokom 2019. godine, sa tehnikom Citroena C3 Aircross i Opel Crosslanda X. Dalje, novi model bi trebalo da poraste dimenzijama, a dizajnom da se ugleda na svog uspešnog brata 3008. Takođe, uz privlačniji izgled i veću ponudu prostora unutar putničke kabine, novi 2008 bi trebalo da bude i osetno udobniji.

U Peugeotu su navodno odlučili i da neće štedeti na opremi, a vozača u unutrašnjosti očekuje najnovija verzija i-Cockpita s digitalnom instrument tablom. Poseban naglasak će biti na bezbednosti pa se može očekivati i niz raznih sistema pomoći vozaču. Pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi ali će se kupcima nuditi Peugeotov Grip-Control sistem.

Kupce će privlačiti i štedljivom motorizacijom, odnosno kupcima će biti ponuđeni 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Najpopularniji izbor će biti benzinski 1.2 i dizelski 1.5 HDI. Takođe, novi 2008 će, poput novog 208 na kojem se u osnovi i bazira, biti dostupan i u električnoj verziji sa autonomijom od oko 350 km.

Izvor: Autonet.hr / Autobild.de

Renderi: Autobild.de