Kia je danas na sajmu u Seulu prikazala novu, drugu generacija modela Niro, ali konkretni tehnički detalji još nisu objavljeni.

U svakom slučaju, nakon pet godina aktuelni Niro dobija naslednika, i to u vidu kompaktnog elektrifikovanog crossovera čiji izgled je inspirisan dizajnom HabaNiro concepta iz 2019. godine.

Između ostalog se ističu LED prednja svetla, jedinstveni vertikalni dizajn zadnjih svetala, instrumentna tabla spojena u jednu celinu (integriše digitalne instrumenate i ekran infotainment sistema), kao i džojstik umesto klasične ručice menjača.

Za razliku od EV6 koji se bazira na E-GMP platformi, novi Niro će po ranijim informacijama i dalje imati platformu koja je originalno napravljena za vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Uprkos tome, novi Niro će po najavama iz korejske fabrike biti efikasniji od dosadašnjeg modela.

Kao što je pomenuto na početku detalji još nisu saopšteni, ali je poznato da će se novi Niro od sledeće godine kupcima nuditi u hybrid, plug-in hybrid i u potpuno električnoj varijanti.

Ivan Mitić – Autoblog.rs