Rins u Suzukiju još dve sezone

Mladi Španac Aleks Rins takmičiće se na Suzukiju i 2019. i 2020. godine, saopšteno je iz tima.

Kako se navodi produžetak saradnje je došao kao potvrda snažne veze između vozača i tima.

"Veoma sam srećan. Čak i kada sam bio u Moto 2 i kada sam planirao da pređemu Moto GP, uvek mi je Suzuki bio najzanimljiviji. Debitantska sezona mi je bila komplikovana... Posle dve trke sam već bio u teškoj poziciji, ali uvek sam osećao podršku celog tima. Uspeli smo da preokrenemo situaciju, bili smo strpljivi, radili smo naporno i ove godine smo stigli do prvog podijuma sa trećim mestom u Argentini. Bez obzira na rezultate, atmosfera je uvek bila dobra", poručio je mlađani španski vozač.

Rins je došao u Suzuki 2017. godine, kada je i debitovao u 'kraljevskoj klasi'.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Amerika, a kompletnu akciju od petka do nedelje moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Novi potpis u MotoGP - Espargaro veran Apriliji Španac Aleks Rins je u četvrtak produžio ugovor sa Suzukijem na još dve godine, a njegov sunarodnik Aleš Espargaro istog dana je učinio isto u timu Aprilije.

28-godišnji Espargaro će tako za Apriliju voziti i u naredne dve sezone. Španski motociklista je u Apriliju stigao 2017. godine iz Suzukija, a u karijeri u MotoGP je ostvario samo jedan podijum, dok je prošle sezone u generalnom plasmanu vozača završio na 15. poziciji.

"Veoma sam srećan što ostajem u Apriliji još dve sezone. Prvi put u karijeri imam potrebnu stabilnost, a to je bitno za napredak i želju da rastem zajedno sa ekipom", rekao je Espargaro po potpisivanju ugovora.

Aleš Espargaro je od početka ove sezone imao dosta problema sa kvarovima na motoru, pa tako dve trke nije završio, dok je u Kataru bio 19, a na trci u Ostinu deseti.

Izvor: Sportklub.rs