Rosi: Očajan sam, staza u Meksiku nije za Moto GP

Legendarni italijanski motociklista Valentio Rosi je istakao, posle najava da bi staza Formule 1 u Meksiku mogla da bude uvrštena u kalendar Moto GP šampionata, da to nije dobra ideja jer bi donela previše opasnosti po vozače.

Prošle nedelje se pronela vest da bi od naredne sezone u kalendaru Moto GP šampionata mogla da bude trka više i da bi navijači u bravurama vozača "kraljevske klase" mogli da uživaju i u Meksiku.

Staza u Meksiko Sitiju, koja je se u Formulu 1 vratila pre tri godine, generalno se smatra manje bezbednom za motore od bolida, što zbog blizine zidova stazi, što zbog konfiguracije "run-off" polja.

"Očajan sam. Kalendar će se produžiti na 20 trka, što znači da nećemo imati život! Osim toga, to je loša staza. Ne sviđa mi se, previše je opasnosti", odgovorio je Valentino Rosi na pitanje o uvođenju nove staze.

Legendarni Doktor smatra da bi staza u Meksiku mogla da se modifikuje, ali da je i to veoma teško izvodljivo.

"Da bi staza mogla da se prilagodi Moto GP trkama potrebne su modifikacije u određenim delovima, ali je to teško izvodljivo. Po mom mišljenju, trka sledeće godine tamo nije dobra ideja", rekao je Rosi.

Izvor: Sportklub.rs

Dobre vesti za KTM - Espargaro ne mora na operaciju

Ekipa KTM-a u Moto GP šampionatu može da odahne pošto povreda njihovog vozača Pola Espargara nije toliko opasna koliko se u prvi mah mislilo.

Španski motociklista je na zagrevanju pred Veliku nagradu Češke u Brnu za vikend tokom pada doživeo povredu ključne kosti i najpre se mislilo da je neophodna operacija.

Ipak, medicinski testovi su pokazali da Espargarovo naprsnuće ključne kosti nije toliko opasno, te da nije potrebno da ide "pod nož", već da je dovoljno da rana sama zaceli.

Pol Espargaro će se pod lekarskim nadzorom naći još nekoliko dana i neće moći da se takmiči na Velikoj nagradi Austrije sledećeg vikenda.

Izvor: Sportklub.rs