NOVO

Ford Ka+ naslednik je sićušnog Ka, brata blizanca famoznog Fiata 500. Veći i komforniji, prešao je iz A u B segment, iz prostog razloga jer američki proizvođač smatra da mikro gradski automobili...

U Mercedesu ne staju sa ekspanzijom i najavljuju nove modele u segmentu kompaktnih vozila

Ponuda Mercedesa i njihove sportske AMG filijale je poslednjih godina porasla do granica neprepoznatljivosti. Gotovo je nemoguće zapamtiti sve modele i njihove varijacije, a pritom mislimo i na AMG koji u ponudi ima preko 30 modela, apsolutno najviše u performance ponudi.

Međutim Mercedes tu ne staje. Prema rečima Dieter Zetchea, šefa Mercedesa, od 2012. godine Mercedes je prodao preko dva miliiona kompaktnih automobila. To je jasan pokazatelj ispravnosti odluke o širenju, koja izgleda još nije gotova.

Tako će A i B klasa uz CLA, CLA Shooting Brake i GLA dobiti još varijacija. Prva potvrđena je limuzina (u formi koncepta se očekuje na ovogodišnjem sajmu u Šangaju), koja će konkurisati Audijevom A3 sedanu, a druga varijacija je SUV model veći od GLA kao odgovor na BMW X1. Verovatno će ga nazvati GLB, a biće predstavljen do kraja godine.

I tu nije kraj jer uprava najavljuje i osmi model, a sve zajedno će biti deo investicije od milijardu evra u kompaktne modele.

Prodaja Mercedesovih kompaktnih modela je prošle godine porasla za 9,3% na 636.903 i time značajno doprinela Mercedesovom rekordu od 2.083.888 prodatih vozila u jednoj godini.

Izvor: Index.hr

Render: arhiva Auto.blog.rs / Autobild.de

Izvor: AutoBlog

Reply
Share this

Leave a Reply