Nakon što je bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa, Lamborghini je ponovo otvorio svoj muzej MUDETEC.

Muzej se nalazi u Sant'Agata Bologneseu, a tim povodom je upriličena impresivna nova izložba pod nazivom "Future Is Our Legacy", koja je fokusirana na inovacije i tradiciju.

Novim otvaranjem se proslavlja i 20-godišnjica postojanja muzeja MUDETEC, kao i 50. rođendan legendarnog modela Countach. Izložba je podeljena na dva sprata, a ulazi se kroz tunel u kome se čuje fantastični zvuk V12 motora. Takođe, prikazuje se i video koji je kreiran u čast legendarnih V12 modela koji su proslavili Lamborghini.

Zatim slede modeli proizvedeni između šezdesetih i devedesetih godina prošlog veka od Miure do Diabla, a moguće je videti i dva futuristička modela, Essenza SCV12 i Vision GT.

Na drugom spratu se nalazi Countach postavljen na platformu, a tu su i modeli proizvedeni od 2000. godine.

Izložba uključuje i ograničene verzije kao što su Reventon, Sesto Elemento, Veneno, Centenario, kao i prvi Lamborghini s hibridnom tehnologijom, model Sian.

Pored automobila je na raspolaganju i simulator za vožnju, koji nudi mogućnost fotografisanja pored omiljenog Lamborghinijevog modela i deljenje fotografije direktno na društvene mreže, a moguće je dobiti i isprintovanu fotografiju.

Muzej će raditi svakog dana od 9:30 do 18:00 sati, a zatvoren će biti između 15. avgusta i 25. decembra. Rezervacije se šalju putem Lamborghinijevog internet sajta, a zbog trenutne situacije s pandemijom muzej može da poseti 12 posetilaca svakih pola sata.

Izvor: Klix.ba