Do početka proizvodnje novog SUV vozila u Kragujevcu će se praviti postojeći 500L, ali sa novim, modernim agregatima, a ovaj model će vrlo brzo dobiti i takozvani "laki hibridni sistem", sve traženiji na tržištu EU.

Vest koju su objavili italijanski mediji, pozivajući se na izjavu brend direktora FIAT-a Olivijea Fransoa da će se u kragujevačkoj fabrici, krajem 2020. ili početkom 2021. praviti SUV C segmenti, obradovala je mnoge, pre svega zaposlene u kompaniji "FCA Srbija", ali i brojne kooperante, pišu Novosti.

Dok ne počne proizvodnja modela, koji će po svemu sudeći nastati na mehaničkoj platformi modela Jeep Compass, mada ima i informacija da bi za platformu mogao da posluži i novi FIAT Tipo, jasno je da će fabrika u Kragujevcu morati da sve snage usmeri na proizvodnju modela 500L koji, iako i dalje među najprodavanijim vozilima MPV B segmenta, trpi ozbiljne udarce na tržištu.

Rešenje je u ugradnji još modernijih, ekološki čistijih pogonskih jedinica i hibridnog sistema. Naime, prema analizi italijanskih medija, kragujevačka fabrika koja je projektovana za prozvodnju 200.000 automobila godišnje, sa modelom 500L nikada nije bila ni blizu optimalne proizvodnje.

Italijanski analitičari navode da su prve godine, kada je 500L predstavljen i kada je počela proizvodnja, sa fabričkih traka u Kragujevcu sišla 10.494 vozila. Sledeće godine, kada je u suštini i počela tržišna ofanziva u Evropi ali i SAD, proizvedeno je 74.536 vozila.

Rekordan rezultat ostvaren je 2014. godine kada je isporučeno 94.114 vozila! Naredna godina je bila nešto slabija - 85.357, a 2016. je isporučeno 63.100 vozila.

Prošle godine je proizvedeno tek nešto više od 50.000 automobila (50.022), a isti rezultat se očekuje i ove godine, iako je fabrika u Kragujevcu, od početka rada do sada ove godine stajala najviše dana, a radnici su upućivani na plaćeno odsustvo. Zaključno sa 2018. ukupno je proizvedeno 459.975 vozila.

Inače, fabrika ne radi od 29. jula, radnici su posle plaćenog odsustva koristili i redovni kolektivni godišnji odmor, "feragosto", a u hale se vraćaju 19. avgusta.

Kako prenose, po pravilu dobro obavešteni italijanski specijalizovani auto-portali, FIAT 500L će uskoro dobiti novi benzinski motor, 1.0-litarski FireFly koji je razvijen u italijanskoj fabrici FIAT-a u Termoliju i koji bi raspolagao sa 100, odnosno 120 KS.

Ono što je još važnije, da bi se 500L bolje prodavao na evropskom tržištu dobiće, u skladu sa tendencijama u EU, i takozvani “laki hibridni sistem”.

“Laki hibridni sistem”

Hibridni pogon uglavnom podrazumeva da vozilo ima jedan benzinski i jedan elektromotor koji se napaja iz baterija (pune se u toku vožnje), smanjujući tako potrošnju ali i zagađenje.

"Laki hibridni sistem je cenovno dostupnija tehnologija od klasičnog hibrida i što je najvažnije, ovaj sistem može lako da se ugradi u postojeće vozilo i u konstrukciju pogona bez zadiranja u praktičnost ili raspored u vozilu", kaže Dragan Škrnjić, predsednik Eko auto kluba Srbija.

On navodi da je sasvim sigurno da će se evropski kupci, koji sada sve masovnije kupuju hibridna i električna vozila, lakše odlučiti za FIAT 500L sa ovim pogonom.