Treća generacija modela Volkswagen Buba (New Beetle) biće na struju, umanjena verzija novog električnog hita Volkswagen ID.3, dugačka 410 cm pa će, u automobilu nostalgične forme, omogućavati domet do 550 km…

Bilo kuda – struja svuda! To je zaključak nove tržišne situacije među najjačim ‘igračima’ na tržištu. Volkswagen ID.3, te uskoro Volkswagen ID.4 jesu novi tržišni aduti iz Wolfsburga, na električni pogon, a uskoro stiže pojačanje koje najavljuje Motor1.com

U Wolfsburgu su mudro procenili da im je potreban manji model, za koji bi mogli da iskoriste formu modela Volkswagen New Beetle. Reč je o modelu koji je 1998. nasledio slavni model Volkswagen Buba, 2011. dobio model druge generacije, a 2019. je ugašen.

Volkswagen ID.Beetle će dužinom od 410 cm biti za 18 cm kraći od poslednjeg modela Beetle na benzin/naftu pa će se pozicionirati ispod Volkswagen ID.3 (425 cm) te će, naravno, imati samo dvoja vrata – slavne forme i svojevrsni fun-car.

Kao i ID.3 biće napravljen na zajedničkoj platformi za električni pogon MEB, s AC elektromotorom od 150 kW ugrađen pozadi koji pokreće zadnje točkove. To će mu omogućavati ubrzanje do stotke za 6,9 sekundi, a najveća će brzina biti ograničena na 160 km/h.

Litijum-jonske baterije su ugrađene u pod, kao u skejtbordu, moći će da se dobiju u nekoliko veličina (kapaciteta), s WLTP dometom od 330 do 550 km. Volkswagen ID.Beetle bi mogao da stigne na tržište na jesen 2021.

Izvor:Autoportal.hr

Ilustracija: Motor1.com