Kako prenosi Serbiaring, DTM organizator objavio je novu verziju takmičarskog kalendara za tekuću godinu, koji predviđa održavanje svih izvorno planiranih trka, ali u periodu od samo četiri meseca.

Po novom rasporedu, sezona će početi sredinom jula na Norisringu, a polovinom novembra će je zatvoriti runda na Nacionalnom autodromu Monca. To praktično znači da je pandemija koronavirusa pomerila prvih pet rundi, u originalnom kalendaru planiranih za period od aprila do juna – Zolder, Lauzicring, Igoru drajv, Anderstorp i Moncu – ali da su za njih pronađena mesta u gusto spakovanoj drugoj polovini godine.

Jedino otvoreno pitanje ostaje hoće li DTM karavan prvo otići na Igora drajv u blizini Senkt Peterburga, ili na Anderstorp u Švedskoj.

Glavna ambicija serije ostaje da održi svih 10 takmičarskih vikenda. Novi kalendar to omogućuje, ali je činjenica i da u doba opšte neizvesnosti nema nikakve garancije da će sve proteći po ovom izmenjenom planu. Na to je podsetio rukovodilac krovne DTM organizacije ITR Marsel Mohaupt: “Ovo su nesigurna vremena bez presedana, a naš prioritet je dobrobit naših porodica, osoblja i zajednice. Uprkos nesigurnosti, osećali smo da je važno da ljubiteljima auto-sporta i svima uključenima u DTM prikažemo revidirani kalendar i nove datume.”

“Jasno je da su ograničenje i tretman epidemije svima prvi prioritet, ali verujemo da sport može da igra ulogu u vraćanju života ljudi u normalu. Uz podršku naših navijača, naših proizvođača Audija i BMW-a, koji će na ovogodišnju startnu rešetku izvesti 16 automobila, autodroma i svih partnera, želimo da kasnije u godini priredimo uzbudljivu sezonu.”

“Znamo da moramo da ostanemo fleksibilni i pragmatični, ali ovo je prvi korak. Ostajemo verni našem obećanju da ćemo se vratiti jači. Kada bude bezbedno da se vratimo na staze, želimo da DTM pomogne tako što će u tome biti predvodnik!”

10-12. jul: Norisring (GER)

31. jul-2. avgust: Igora drajv (RUS) ili Anderstorp (SWE)*

7-9. avgust: Zolder (BEL)

22–23. avgust: Brends Heč (GBR)

4-6. septembar: Asen (NED)

11-13. septembar: Nirburgring (GER)

2-10. oktobar: Igora drajv (RUS) ili Anderstorp (SWE)*

16-18. oktobar: Lauzicring (GER)

6-8. novembar: Hokenhajmring (GER)

13-15. novembar: Monca (ITA)

Izvor: Serbiaring.com