Audi je još 2014. godine sa TT Sportback conceptom nagovestio da oi mogao da ponudi TT u verziji sa četvora vrata, a po pisanju britanskih medija takav automobil će se zaista i naći u proizvodnji.

Audi TT kao praktičniji coupe sa četvora vrata je naime dobio zeleno svetlo, a u proizodnji će se pojaviti za manje od dve godine.

Magazin Auto Express navodi da će ovakav TT služiti kao direktna zamena za sadašnji dvovratni model, a objavljuje i nekoliko rendera njegovog mogućeg izgleda. Što se konkretnih detalja tiče, novi TT sa četvora vrata će biti za oko 290 mm duži nego sadašnji dvovratni coupe, biće i 60 mm širi, a imaće 120 mm duže međuosovinsko rastojanje (automobil će se bazirati na unapređenoj verziji MQB platforme), kao i više mesta u unutrašnjosti.

Uz konvencionalno pokretane verzije, TT sa četvora vrata će dobiti i elektrifikovane pogonske sisteme, pre svega gamu mild-hybrid benzinaca sa 48-voltnom tehnologijom, ali i novu generaciju elektrifikovanih dizelaša.

Takođe, pominju se i Plug-in hybrid tehnologija kao i opcija potpuno električnog modela (oba su deo plana nemačkog proizvođača da do 2025. godine u ponudi ima 20 elektrifikovanih vozila).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.uk