Nakon što je prošlog meseca predstavljen DB11 AMR (Aston Martin Racing), Aston Martin je sada svoju ponudu proširio i modelom Rapide AMR.

Dakle, Aston Martin Rapide AMR pod haubom ima 6,0 litarski V12 motor pojačan sa 545KS na 595KS, pa od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za 4,2 sekunde i može do maksimalnih 330 km/h.

Rapide AMR je dobio i unapređeni aerodinamički paket od ugljeničnih vlaklana (prednji spojler, set bočnih pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), haubu od ugljeničnih vlakana i sa većim otvorima za vazduh, prednji gril po uzoru na Vantage AMR Pro, pa komplet 21 inčnih točkova, Michelin Super Sport gume, karbon-keramičke kočnice, modifikovano oslanjanje (auto je za 10 mm niži u odnosu na Rapide S), kao i doterani enterijer (sedišta sa alkantarom, detalji od ugljeničnih vlakana, AMR oznake, AMR pločica).

U ponudi su i tri dizajnerske šeme, nazvane Standard, Silhouette i Signature, pri čemu ova poslednja podrazumeva Stirling Green boju i Lime trake i detalje, kao vizuelnu vezu sa eksterijerom trkačkih modela Aston Martina.

Rapide AMR će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 210 komada (cena po komadu iznosi 194.950 funti), dok će isporuke kupcima startovati na jesen.

Ivan Mitić – Autoblog.rs