Kako prenosi Sport Klub, Fernando Alonso se sigurno neće vratiti u bolid Formule 1 naredne sezone, međutim Španac nije sasvim zatvorio vrata za povratak u F1 2021. godine. Bar se to može zaključiti iz njegovih komentara.

Fernando Alonso i dalje ima za cilj da osvoji triplu krunu motosporta. Posle trijumfa na Velikoj nagradi Monaka u Formuli 1 i pobede u trci 24 časa Le Mana on i dalje želi trijumf i na trci 500 milja Indijanapolisa. Prošle godine nije uspeo da se kvalifikuje, a sada će se ponovo vratiti u želji da dođe do pobede.

"Definitivno ću da idem na Indi. Videćemo šta će se dešavati u narednim sedmicama. Indi je jedini koji mi nedostaje posle pobeda u Le Manu i Dajtoni i titule u Svetskom šampionatu u izdržljivosti. Ako bih pobedio i u Indijanapolisu ne bih mogao više ništa da tražim i zato ću probati ponovo", rekao je Alonso. Španac je prošle godine rešio da se povuče iz Formule 1, ostao je savetnik i test vozač za Meklaren koji je bitno napredovao zbog njegovog učešća u ekipi. Ipak konstantno se spekuliše o Fernandovom povratku u Formulu 1, a sigurno je da će se na to čekati barem do 2021. godine.

"Prvo želim da vozim Dakar i Indi pa da onda vidim da li mi fali F1. Ove godine bilo je lepo da budem van Formule 1 ali su mi svi prijatelji govorili kako je vreme da malo uživam u životu. Ja kažem da me trkanje čini srećnim", rekao je Alonso koji ne zatvara vrata eventualnom povratku.

"F1 je i dalje mogućnost. U 2021. će pravila biti prilično zanimljiva. Možda će malo pomeriti stvari i biće lakše trkati se u tim bolidima. Ako se ispostavi da mi nedosatje F1 onda sam otvoren da se vratim. Takođe će tada tržište vozača biti veoma otvoreno pa se ne žurim sa odlukom".

Izvor: Sportklub.rs