NOVO

Trener fudbalera Sevilje Horhe Sampaoli rekao je da je predstojeća utakmica protiv Lestera u Ligi šampiona odlučujuća u istoriji kluba. Fudbaleri Sevilje igraju u sredu od 20.45 na svom terenu protiv Lestera, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona....

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio o razlozima rastanka sa Božinovim i objašnjava koliko je napadač pomogao crno-belima.

Valeri Božinov od danas nije član Partizana.

Ova informacije nije iznenađenje, s obzriom na to da su mnoga dešavanja u poslednjih nekoliko nedalje nagoveštavala kraj dvogodišnje saradnje. Rastanak crno-belih sa svojim dojučeranjim napadačem je, prema rečima sportskog direktora Ivice Ilieva, završen za primer.

Bugarin će nastaviti da trenira sa prvim timom posle sporazumnog raskida ugovora sve dok ne stigne odgovarajuća ponuda, odnosno ne pronađe novi klub.

“To je najmanje što njemu klub može da učini posle svega što je on uradio za Partizan”, rekao je Iliev.

Božinov i Partizan – KRAJ!

Operativac Partizana kaže da je Božinov poslednjim gestom učinio mnogo za crno-bele.

“Činjenica da je oprostio sve što mu se dugovalo, a govorimo i strancu, je pokazatelj da nisu samo puke reči koje govore o privrženosti klubu, nego su i idela. Mnogi nisu, a ni ne moraju da opraštaju klupske dugove, jer su oni taj novac pošteno zaradili. Valeri je shvatio finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi i da je njegova plata, ipak, opterećenje za klub.”

Ilievu je žao što Božinov na terenu nije pokazao sve što ume, jer bi sigurno bio najbolji igrač, ne samo Partizana, već cele Superlige Srbije.

“Božinov je igrač kojeg najbolje poznajem od svih njegovih saigrača u Partizanu. Da je bio na 50 odsto od onoga kakvog znam Božu, sigurno bi bio najbolji igrač u Srbiji. Statistički je dao puno Partizanu i pokazao raskoš svog kvaliteta i talenta, ali zbog prebukiranosti igračkog kadra i odluke kluba da već u januaru pravi priču za leto, u razgovoru sa Božinovim i došli smo do zaključka da je ovo najbolji put kojim bismo trebali da idemo”, rekao je Iliev i podvukao:

“Božinovu su sva vrata Partizana uvek otvorena!”

Izvor: Mondo Sport

Reply
Share this

Leave a Reply