NOVO

Fudbaleri Partizana dočekuju čačanski Borac, u meču 23. kola Superlige Srbije. Rezultat: Partizan – Borac Superliga, 23. kolo: Partizan – Borac Partizan: Kljajić– Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Kosović, Jevtović – Janković, Mihajlović, Leonardo – Tavamba Borac: Mišić – Ignjatijević, Marković,...

Fudbaleri Partizana Marko Janković, Nikola Milenković i Bojan Ostojić posetili su dečije odeljenje Onkologije u Tiršovoj ulici i deci podelili poklone.

“Za svakog sportistu je zdravlje najvažnije, kao i hrabrost i borbenost koju moramo da pokažemo u svakom trenutku,” rekao je Marko Janković.

“Mislim da nema hrabrije dece i tinejdžera od naših drugara sa onkološkog odeljenja. Oni su često nasmejaniji i motivisaniji od nas i cene svaki trenutak što mi često znamo da zaboravimo usled svakodnevnice.

Drago mi je da smo danas ovde, da uživamo u ovim malim zajedničkim trenucima i da možemo da prenesemo poruku svim građanima da cene svaki trenutak u životu i ne zaborave na ono najvažnije, a to je zdravlje.” Služba za hematologiju i onkologiju se bavi lečenjem dece obolele od bolesti krvi, različitih oblika raka (uključujući leukemije), kao i širokog spektra retkih bolesti iz ovih oblasti. Pružaju usluge laboratorijske dijagnostike u domenu hematologije i imunologije drugim službama Univerzitetske dečje klinike, kao i drugim ustanovama širom Srbije. Deca sa onkološkog odeljenja dobila su na poklon dukserice i rančeve sa znakom Partizana, šolje i bojanke, ali i crno-bele tempere, Čoveče, ne ljuti se , kao i LEGO kocke i druge društvene igre, koje mogu koristiti samostalno ili dok su u sobi za igru. „Mi se svi vraćamo našim svakodnevnim obavezama, školi, fakultetu, treningu, zaboravljajući da se kancer može desiti svakome bez izuzetka. Uvek pomislimo, ma neće mene, ali nije tako. Zato moramo da podižemo svest o preventivi, ranoj dijagnostici i učinimo sve da zdravim načinom života donekle umanjimo mogućnost njegovog pojavljivanja. Nažalost, sve drugo nije u našoj moći, osim da mi kao Partizan ukažemo na važnost preventive,” rekao je najmlađi prvotimac Partizana koji je posetio decu, Nikola Milenković.

Izvor: B92 Sport

Reply
Share this

Leave a Reply