“Cilj je prvo mesto, tako su nam rekli”, rekao je selektor posle trijumfa na početku Svetskog prvenstva.

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Ubedljiv i raspucan start “delfina” u Mađarskoj:

Srbija – Južna Afrika 21:5

Nakon meča o čijem toku i izgledu najbolje govori konačan rezultat, naši reprezentativci i njihov trener Dejan Savić nisu se dugo osvrtali za urađenim.

Mimo svoje uobičajene prakse, selektor “delfina” nakratko se, ipak, zadržao u miks zoni posle utakmice i u dobrom raspoloženju dao kratak komentar utakmice.

Na pitanje da li je duel protiv Južnoafrikanaca bio samo lakši trening uoči narednih obaveza, Savić je odgovorio: “Nije bio lakši (trening), jer smo imali jedan teži trening pre podne pred ovu utakmicu

Upitan o ambicijama, ponovio je poruku koju je poslao i iz Beograda.

Cilj naše organizacije je prvo mesto, tako su nam rekli, a s druge strane, ušli smo u novi olimpijski ciklus i cilj je da osvojimo jednu od medalja”, dodao je Savić.

Posle utorka, dana za odmor i trening, “delfini” će u sredu igrati protiv Španije (12.30 ) – mnogo konkurentnijeg rivala.

“Španci su ekipa koja je promenila šest igrača u odnosu na olimpijske igre, imali su slab početak i promenom golmana u trećoj četvrtini postali su konkurentniji reprezentaciji Grčk. Imali su oscilacije”.

Pitanje ambicija naše reprezentacije i u tom meču ne bi trebalo uopšte postavljati.

“Zna se da je naš prvobitni cilj osvajanje prvog mesta u grupi i u suštini svim silama moramo da gledamo da pobedimo i Španiju, a potom i Grčku”, dodao je selektor pre odlaska u svlačionicu.

Izvor: Mondo Sport

Reply
Share this

Leave a Reply