Ženska reprezentacija se okupila bez selektora. Jer se ne zna ko je na toj funkciji! Ženska rukometna reprezentacija Srbije 2012. je igrala u polufinalu Evropskog prvenstva, a 2013. bila druga na svetu. Danas, 2017, oko ekipe vlada potpuni cirkus.

Najbolje rukometašice naše zemlje okupile su se u ponedeljak u Beogradu, ali se ne zna ko ih je pozvao, jer – ženska rukometna reprezentacija Srbije nema selektora.

Sportski žurnal piše da je na tu funkciju u petak Upravni odbor RSS trebalo da imenuje Ljubu Obradovića, međutim, sednica je prekinuta jer nije bilo kvoruma zbog odlaska Saše Markovića neposredno pred glasanje (!?). Dosadašnji selektor, Dragica Đurić, i dalje nije razrešena dužnosti, ali ona zbog privatnih obaveza nije sa ekipom, piše “Žurnal”. A, i zašto bi bila ako je u petak trebalo da bude razrešena dužnosti…

Iako nije poznato ko je sastavio spisak, rukometašice je dočekao Živojin Maksić, trener Bekamenta i još zvanično na funkciji koordinatora ženskih selekcija, inače prvi pomoćnik Dragice Đurić.

“Ja sam tu i ovu akciju ću raditi sa devojkama. Cilj je da što bolje uigramo odbranu i spremimo se za naredne aktivnosti koje nas čekaju. Računamo na sve igračice, i one koje nisu tu, tako da će svaka morati dobro da se pokaže”, izjavio je Maksić za “Žurnal” i dodao da ekipa u četvrtak putuje u Skoplje, gde će u petak i subotu igrati prijateljske utakmice sa Makedonijom.

Izvor: Mondo Sport

Reply
Share this

Leave a Reply