NOVO

Još jedna maestralna partija srpskog centra. Bjelica igrao 19 minuta, ali bez zapaženog učinka… Biće prava šteta ukoliko Denver ne uspe da se domogne plej-ofa NBA lige! Nagetsi su trenutno na “graničnom” osmom mestu Zapadne konferencije, a nadamo...

Mnogi su jedva dočekali kraj 2016, ali nije baš svima godina za nama bila crna, naprotiv.

Srpski sport imao je blistave trenutke na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Riju. Olimpijci su osvojili rekordnih sedam medalja, sjajni su bili Davor Štefanek, Tijana Bogdanović, košarkaši, košarkašice…

Rekordno izdanje imali su i paraolimpijci koji su se iz Brazila vratili sa čak devet odličja, uz tri najsjajnija.

Tokom 2016. je u punom sjaju zablistala i Ivana Španović koja je osvojila medalju na svim takmičenjima na kojima se pojavila, osvojila je i bronzu u Riju, a bila je najbolja i u Dijamantskoj ligi usput popravivši svoj i državni rekord u skoku u dalj na 7.10 metara.

Nikako ne bi trebalo zaboraviti ni odbojkaše koji nisu izborili nastup na Igrama u Brazilu, ali su zato prvi put uspeli da osvoje Svetsku ligu savladavši u finalu Brazil sa maksimalnih 3-0.

Ipak, 2016. će posebno pamtiti Miloš Teodosić, Novak Đoković i vaterpolisti Srbije.

Oni su tokom prošle godine dočekali nešto na šta su čekali dugo, možda i predugo. Upravo zbog toga 15. maj, 5. jun i 20. avgust 2016. godine biće večno upamćeni.

Ali, krenimo redom…

Izvor: B92 Sport

Reply
Share this

Leave a Reply